Φτιάχνουμε μία καταπληκτική συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου - Μπακαλιάρος στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού
Ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
50 γρ (4 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 ½ κ.σ. κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
λεμόνι, φέτες, για γαρνιτούρα
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με κρεμμυδάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα.
Περιχύνουμε το ψάρι με σάλτσα από το ταψί, γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr