Λαχανίδα: Η αδερφή του σέσκουλου έγινε ως "kale" παγκόσμιο trend & υστερία στην διατροφή
H λαχανίδα της κατοχής επανήλθε τα τελευταία χρόνια καρφιτσωμένη με αστέρια michelin.
Η λαχανίδα πρόκειται για το συγγενικό λαχανικό του παγκοσμίως γνωστού kale, που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα fit freaks ανά τον κόσμο.
Το κέιλ (κale), ο «βασιλιάς των λαχανικών», όπως το χαρακτηρίζουν, έχει γίνει ο πρωταγωνιστής του πιο υγιεινού εθισμού, που έχει κατακλύσει όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και βραβευμένα εστιατόρια από το Μανχάταν έως την Κοπεγχάγη.
Στα ιχνοστοιχεία του ορκίζονται ιέρειες της «λαμπερής» εναλλακτικής διατροφής, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, ενώ εφημερίδες όπως ο Guardian και οι New York Times αφιερώνουν σελίδες για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και αναρίθμητες συνταγές. Συνταγές για σαλάτα κέιλ με αμύγδαλα και σως λεμονιού, αλλά και βασικές οδηγίες για το πώς τρώγεται το κέιλ μπορεί να βρει κανείς άπειρες στο διαδίκτυο.
Τα σγουρά του φύλλα πωλούνται σε αρκετές λαϊκές, ενώ το συναντά κανείς σε «ψαγμένα» μανάβικα, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ενώ έχει κάνει την εμφάνιση του και ως σαλάτα σε έναν πολύ μικρό αριθμό εστιατορίων αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το κέιλ μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα, ενώ πολλά site στο ίντερνετ παρουσιάζουν οδηγίες για το πώς καλλιεργείται.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr