Όλοι θα ξετρελαθούν: Muffins με αχλάδια και σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

•    2 μεσαία αχλάδια

•    6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και αφημένο να κρυώσει για λίγο και έξτρα για το άλειμμα

•    125 γρ. ζάχαρη

•    240 ml ξινόγαλο

•    2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

•    1-1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

•    75 γρ. βρώμη

•    120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

•    60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

•    ¾ κ.γ. σόδα

•    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

•    ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο

•    ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

•    ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι

•    120 γρ. ψημένα φουντούκια, χοντροκομμένα

•    85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματάκια (προαιρετικό)

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με 12 θήκες για μάφιν ή τις καλύπτουμε με λαδόκολλα.

•    Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια. Τρίβουμε τα αχλάδια στον τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες πάνω από ένα μεγάλο μπολ. Θα πρέπει να έχουμε περίπου 1 κούπα τριμμένα αχλάδια.

•    Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξινόγαλο, τα αυγά και τη βανίλια να αναμειχθούν.

•    Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια, τη βρώμη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, το αλάτι, όλα εκτός από ½ κούπα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας αν θέλουμε. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε στο 1ο μας μείγμα με το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν. Μην το παρακάνουμε.

•    Γεμίζουμε τις θήκες από τα μάφιν και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια. Τοποθετούμε τα μάφιν στον φούρνο.

•    Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και αν τρυπήσουμε τα μάφιν με μία οδοντογλυφίδα να μην υπάρχει ζύμη πάνω της όταν θα τη βγάλουμε.

•    Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μεταφέρουμε σε μία σχάρα. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου σε τάπερ για 3-4 μέρες.

 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr