Η πιο υγιεινή και νόστιμη πίτσα που θα φάτε ποτέ!
Η αγαπημένη σας απόλαυση μπορεί να γίνει τώρα πολύ πιο υγιεινή αντικαθιστώντας τη ζύμη από αλεύρι...
Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός πως το κουνουπίδι έχει τεράστια οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ενώ πηγές λένε πως καταπολεμά τον καρκίνο, βοηθάει στην καλή υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου και δρα και ως αντιφλεγμονώδες.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association ανακάλυψε πως οι γυναίκες που έτρωγαν λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι είχαν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο στήθος. Επιπλέον, το κουνουπίδι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αναφέρει το spirossoulis.com
Πώς μπορείτε, όμως, να το βάλετε στη διατροφή σας ακόμα κι αν δεν σας αρέσει; Βάζοντάς το στην πίτσα σας!
Κι όμως, η αγαπημένη σας απόλαυση μπορεί να γίνει τώρα πολύ πιο υγιεινή αντικαθιστώντας τη ζύμη από αλεύρι με ζύμη από κουνουπίδι.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μερικά μπουκέτα κουνουπιδιού και να τα τρίψετε στο μούλτι μέχρι να αποκτήσουν το μέγεθος κόκκων αλευριού. Βάλτε το κουνουπίδι σας σε ένα μπολ και ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για 7 λεπτά, βγάλτε το έξω, ανακατέψτε το και βάλτε το και πάλι για άλλα 7 λεπτά. Έπειτα αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Μόλις κρυώσει απλώστε το σε μια πετσέτα και σκουπίστε το έτσι ώστε να φύγει όλη η υγρασία που μπορεί να έχει. Θέλετε να είναι όσο πιο στεγνό γίνεται για να γίνει τραγανή η ζύμη σας. Έπειτα μεταφέρετέ το σε μια άλλη πετσέτα και κάντε το ίδιο. Τέλος, βάλτε το και πάλι σε ένα μπολ.
Προσθέστε στο μπολ 1/2 φλ τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, 1 κ.γ. τζίντζερ, 1 κ.γ. σκόρδο, 1/4 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε και έπειτα προσθέστε και το ασπράδι από ένα αυγό. Ανακατέψτε και πάλι καλά. Χωρίστε το μείγμα σας σε δύο μπάλες και φτιάξτε με την καθεμιά από αυτές από μια πίτσα. Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψάκι.
Ψήστε τη ζύμη στον φούρνο για 25-30 λεπτά. Μόλις γίνει σαν χρυσή σε χρώμα βγάλτε την από το φούρνο. Ρίξτε από πάνω άλλο 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε και πάλι στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για 2-3 λεπτά.
Βγάλτε τη ζύμη από τον φούρνο και βάλτε από πάνω όλα τα υλικά που επιθυμείτε. Βάλτε την και πάλι στο φούρνο ίσα-ίσα για να δέσουν τα υλικά και η πίτσα σας είναι έτοιμη.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr