Μας κακομαθαίνεις βρε Άκη... Λαχταριστές μπάρες με marshmallow και δημητριακά που θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους!
Στην κουζίνα με εύκολες, γρήγορες και φυσικά πεντανόστιμες γαστρονομικές προτάσεις μάς βάζει ο αγαπημένος μας σεφ.
ΥΛΙΚΑ
Στρώση brownie
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα βούτυρο για το άλειμμα
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 60 γρ. κακάο
- ¼ κ.γ. αλάτι
Στρώση μπισκότου
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Στρώση δημητριακών
- 45 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. χρωματιστά marshmallow εμπορίου
- 180 γρ. δημητριακά ρυζιού
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί 25x25x5 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να προεξέχει από τα πλάγια του ταψιού. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Για τη στρώση brownie
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά. Βάζουμε τα αυγά ένα ένα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί το πρώτο και στην συνέχεια ρίχνουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Όταν ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψί μας.
Για τη στρώση μπισκότου
Στον κάδο του μίξερ, αφού τον έχουμε καθαρίσει, ρίχνουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε τις σοκολάτες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και το αδειάζουμε προσεχτικά στο ταψί μας πάνω από το μείγμα με το brownie. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά. Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Για τη στρώση δημητριακών
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα marshmallow μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα τα δημητριακά ρυζιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει ελαφρώς ώστε να μπορούμε να το πιάνουμε.
Βάζουμε γάντια και βουτυρώνουμε καλά τα χέρια μας. Με τα χέρια μας παίρνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση μπισκότου πιέζοντας ελαφρά. Tοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Για το σερβίρισμα κόβουμε σε κύβους το γλυκό μας και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr