Αναρωτιέστε πως γίνονται τα σχέδια μέσα στα κέικ; Την απάντηση, σας την δίνει ο Άκης Πετρετζίκης - ΒΙΝΤΕΟ
Το πιο νόστιμο και ωραίο κέικ βανίλιας που έχετε δοκιμάσει!
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. καυτό νερό
2 κ.σ. κακάο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το κέικ βανίλιας
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
κακάο σε σκόνη
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το μίξερ.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το καυτό νερό το κακάο και ανακατεύουμε.
Όταν διαλυθεί το κακάο μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25x35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το κέικ βανίλιας
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, τα αυγά και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ, βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, που έχουμε ανακατέψει με μία κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα 30x10 εκ. απλώνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα.
Χρησιμοποιούμε κουπάτ με διαφορετικά σχέδια και κόβουμε κομμάτια από το παντεσπάνι.
Τα ενώνουμε και τα μεταφέρουμε στη φόρμα. Δημιουργούμε μία σειρά από σχήματα από τη μία άκρη στην άλλη.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε και απλώνουμε το μείγμα του κέικ.
Χτυπάμε τη φόρμα με τα χέρια μας για να πάει παντού το μείγμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο σε σκόνη.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr