Σούπα με κολοκύθα και κάστανα για τις κρύες μέρες του χειμώνα από την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Μια ιδανική σούπα ότι πρέπει για σήμερα! 

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 άτομα.Ετοιμασία 20΄.Μαγείρεμα 40΄.

25 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1/2 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα
1/2 λίτρο νερό
1 μπούτι κοτόπουλου
1κ.γ αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1κ.σ.φρέσκο βούτυρο

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Τρόπος παρασκευής:

1. Χαράζουμε τα κάστανα στα τέσσερα τα κάστανα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό

που να τα καλύπτει, να βράσουν, σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσουν λίγο τα καθαρίζουμε.

2. Σούπα: Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και

κόβουμε στα τέσσερα το καρότο και την πατάτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κοτόπουλο,

την κολοκύθα,τα κάστανα,την πατάτα,το καρότο και τα βράζουμε όλα μαζί για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα.

3.Μόλις βράσουν και μαλακώσουν τα υλικά βγάζουμε το μπούτι και το ξεκοκαλίζουμε. Ρίχνουμε

το ψαχνό ξανά στην κατσαρόλα και λιώνουμε όλο το υλικό στο μπλέντερ. Στο τέλος ρίχνουμε το φρέσκοβούτυρο και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr