Φοβερό θαλασσινό τουρλού με λαυράκι, γαρίδες, χταπόδι & μύδια από την μοναδική μας Μαρία Εκμεκτσίογλου
Ένα υπέροχο και νηστίσιμο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
1 Φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 πιπεριές κέρατο
3 μεγάλες ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 φιλέτα λαυράκι
4 μέτριες γαρίδες
8 μύδια καθαρισμένα
4 κομμάτια χταπόδι, ψημένα και κομμένα σε μέγεθος ενός δαχτύλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τεμαχίζετε το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές και τα σοτάρετε. Προσθέτετε τις ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέγεθος ζαριού ντομάτες. Ρίχνετε τη δάφνη, το πιπέρι, το αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ψάρι και τα θαλασσινά και τα αφήνετε στη φωτιά για 10-15 λεπτά κουνώντας συνέχεια το τηγάνι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Who is Who
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.
Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr