Μοσχαράκι με σάλτσα λαχανικών και κόκκινου κρασιού για το σημερινό μας γεύμα από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα!

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τρίβετε το σκόρδο. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβετε το σέλινο και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη.

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τρίβετε το σκόρδο. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβετε το σέλινο και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη.



Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το σέλινο και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε το κρασί και το θυμάρι, και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και λίγο αλάτι.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Κατά διαστήματα, ανακατεύετε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.

Όταν βράσει το κρέας και μαλακώσει, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε φέτες. Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών για να πολτοποιήσετε τα λαχανικά. Μοιράζετε το κρέας στα πιάτα και το σκεπάζετε με την σάλτσα.Οι  Ιταλοί συνηθίζουν να αφήνουν το κομμένο κρέας μέσα στην σάλτσα για μία ημέρα πριν το σερβίρουν.

Γαρνίρετε με λαχανικά. ψητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
    4 ξερά κρεμμύδια
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 καρότα
    2 κολοκυθάκια
    2 κλωναράκια σέλινο
    500 γραμ. ώριμες ντομάτες
    2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
    2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
    αλάτι, πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr