Μια κολασμένη πρόταση από τον Άκη Πετρετζίκη για πεντανόστιμο χοιρινό γεμιστό με πέστο... Γιαμ!
Μια υπέροχη γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ που οφείλουμε να δοκιμάσουμε!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 πατάτες μέτριες κομμένες στη μέση
2 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κούπα κρασί λευκό
2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κεφάλια σκόρδο και άλλες 3 σκελίδες
1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τις 3 σκ. σκόρδο, το γλυκάνισο, ελαιόλαδο, 1 κ.σ. κοφτή αλάτι και 2 κ.γ. πιπέρι σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πάστα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε το κρέας «πεταλούδα» όσο το δυνατόν πιο λεπτό ή ζητάμε από το χασάπη μας να το κάνει. Αλοίφουμε το εσωτερικό του κρέατος με την αρωματική πάστα και το τυλίγουμε το κρέας σε ρολό. Με τη βοήθεια σπάγκου το δένουμε σφιχτά.
Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα κεφάλια από τα σκόρδα κομμένα στα δύο και τις πατάτες. Πάνω τους βάζουμε το κρέας ώστε να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αλοίφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 160ο C για 3-4 ώρες.
Στα 30 λεπτά ρίχνετε το κρασί πάνω στο κρέας και ανά 40 λεπτά ραντίζετε το κρέας με τους χυμούς του. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει πάρα πολύ. Αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το κόψετε φέτες και το σερβίρετε μαζί με τις πατάτες. Το σκόρδο μπορείτε να το αλείψετε πάνω σε λίγο ψωμί.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr