Τώρα που τα αυγά στο σπίτι είναι... πολλά, ας φτιάξουμε την υπέροχη σαλάτα με φακές του Άκη Πετρετζίκη

Μια ξεχωριστή πρόταση, ελαφριά και κυρίως πρακτική, που θα φτιάξουμε σήμερα.

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. μαύρες φακές
150 γρ. πορτοκαλί φακές
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 αυγά
1 χούφτα ρόκα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
πιπέρι
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα για 6 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα αυγά στην μέση και τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας μαζί με τα τοματίνια. Τέλος πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr