Ο Άκης Πετρετζίκης μας βάζει, μικρούς & μεγάλους, στην κουζίνα για παιχνίδι! Special πιτσάκια σε μπουκίτσες

Ότι καλύτερο από τον αγαπημένο μας σεφ για το Σαββατοκύριακο...

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα και τη γέμιση

450 γρ. ζύμη για πίτσα 
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
24 κομμάτια μοτσαρέλα 1 εκ.
1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
λάδι για τηγάνισμα          

Για την επικάλυψη

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη της πίτσας και κόβουμε σε 36 τετράγωνα κομμάτια 5 εκ. Κόβουμε το κάθε κομμάτι της γαλοπούλας σε 9 ίσια κομμάτια. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι της ζύμης τα υλικά της γέμισης και τα κλείνουμε καλά.

Τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι σε θερμοκρασία 180ο C για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.     Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε τα πιτσάκια.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr