Εύκολα, πεντανόστιμα & light ψητά σπαράγγια με σκόρδο και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ που θα τιμήσουμε σήμερα κιόλας!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
80 γρ. ελαιόλαδο
3-4 σκ. σκόρδου
1 λεμόνι ξύσμα+χυμός
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
¼ κ.γ. μπούκοβο
¼ κ.γ. αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φέτα
4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
EΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται (είναι σαν ξύλο) περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει το σκόρδο. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σπαράγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το μείγμα από το τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε τα σπαράγγια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ. σπάμε τη φέτα με τα χέρια την ρίχνουμε πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr