Φοβερό smoothie με μάνγκο και φρούτα του πάθους από τον εκπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη!

Το απόλυτο δροσιστικό και εξωτικό ρόφημα που θα σας συναρπάσει! 

Συστατικά
2 κούπες μάνγκο σε κυβάκια
5 κ.σ. στραγγισμένος χυμός από φρούτα του πάθους χωρίς τους σπόρους
70 γρ. νερό καρύδας
1 κ.σ. μέλι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Πραγματικά ένα υπέροχο και εξωτικό smoothie. Περίεργα υλικά που δεν βρίσκονται εύκολα για αυτό και είναι ένα smoothie για πραγματικά εξαιρετικές περιπτώσεις.

Τα φρούτα του πάθους τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε την πούλπα από μέσα τους. Η πούλπα είναι γεμάτη από σποράκια τα οποία καλό είναι να μην τα έχουμε οπότε καλό είναι να περάσουμε την πούλπα από ένα σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε το μάνγκο από φλούδα και σπόρους.
Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ για τουλάχιστον 3 λεπτά.
Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια και σερβίρω αμέσως.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr