Φιλέτα μπακαλιάρου σε αρωματική κόκκινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη - Γιαμ γιαμ!!!

Μια λαχταριστή πρόταση για το σημερινό μας τραπέζι...

ΥΛΙΚΑ

2 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. μάραθοσπορο
600 γρ. τομάτα κονκασέ
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
6 φιλέτα μπακαλιάρου σε φέτες 100γρ/μία
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, την πιπεριά φλωρίνης και το τζίντζερ. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα.

Ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τις φέτες μπακαλιάρου. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα, να σφίξει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr