Φοβερό smoothie με μπανάνα και καφέ από τον εκπληκτικό μας Άκη Πετρετζίκη!

Ένα δυναμωτικό και γευστικό ρόφημα που θα σας γεμίσει ενέργεια! 

Συστατικά
1 μπανάνα
½ κ.σ. καφέ στιγμής διαλυμένο σε ½ κ.σ. ζεστό νερό
360 γρ. γάλα σόγιας
50 γρ. βρώμη
2 χουρμάδες αποξηραμένους χωρίς κουκούτσι
200 γρ. πάγο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τη βρώμη σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες 2 χιλιοστών και την βάζουμε μέσα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τον καφέ, το γάλα σόγιας, τη σκόνη βρώμης και τους χουρμάδες.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Τέλος, προσθέτουμε τον πάγο στο μπλέντερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σπάσει.
Σερβίρουμε σε ποτήρια.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr