Οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν με εμφατικό τρόπο το Europa - Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ

Έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου ευρωπαϊκού τροπαίου της, η Ατλέτικο Μαδρίτης πρόσθεσε άλλο ένα στη συλλογή της.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League που διεξήχθη, το βράδυ της Τετάρτης, στη Λιόν. Η κατάκτηση του ετυρωπαϊκού τροπαίου φέρει την υπογραφή του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος στον τελευταίο αγώνα του με τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος», πέτυχε δύο τέρματα. Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε κι ο Κώστας Μήτρογλου.

Η Μαρσέιγ ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ, καθώς στο τέταρτο λεπτό ο Ζερμέν έχασε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ. Ύστερα, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι έτσι η ομάδα του Σιμεόνε, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα λόγω τιμωρίας, άνοιξε το σκορ στο 21'. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε απέναντι από τον Ματαντά, έπειτα από το λάθος του Ανγκισά, και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 32', ο Παγέ τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε.

Οι «ροχιμπλάνκος» «σφράγισαν» τη νίκη χάρη στο δεύτερο γκολ του Γκριεζμάν, στο 49', όταν ο Γάλλος με «σκαφτό» σουτ νίκησε και πάλι τον γκολκίπερ της Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έγινε απειλητική στο 81' όταν ο Κώστας Μήτρογλου, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά πέτυχε το δοκάρι της εστίας του Όμπλακ. Στο 89', ο Γκάμπι με ευθύβολο σουτ «έγραψε» το 3-0 κι έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αμαβί, Λουίς Γκουστάβο, Ενζιέ - Βρσάλικο

Οι ενδεκάδες:
ΜΑΡΣΕΪΓ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Οκάμπος (55΄ Ενζιέ), Σανσόν, Παγέ (32΄ Λόπες), Σαρ, Αμάβι, Λουίς Γκουστάβο, Ραμί, Τοβέν, Ζερμέν (74΄ Μήτρογλου), Ανγκισά.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χέρμαν Μπούργκος): Όμπλακ, Γοδίν, Κόκε, Γκριεζμάν (90΄ Τόρες), Σαούλ Νίγκεθ, Κορέα (87΄ Τόμας), Γκάμπι, Βρσάλικο (46΄ Χουάνφραν), Ντιέγκο Κόστα, Λούκας, Χιμένες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr