Ο εκπληκτικός Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Απίθανο αβοκάντο γεμιστό με γαλοπούλα και αυγά (ΒΙΝΤΕΟ)
Μια εξαιρετική συνταγή που θα λατρέψετε!
Συστατικά
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
3 κ.σ. μυζήθρα
2 αβοκάντο
κόλιανδρο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από 1 λάιμ
½ κόκκινη πιπεριά
½ κ.γ. μπούκοβο
Για το σερβίρισμα
ανάμεικτη σαλάτα
κόλιανδρο
φέτες λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε, αυγά, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
Αφαιρούμε την ομελέτα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μυζήθρα σε κομμάτια. Γυρίζουμε τη μία άκρη και τυλίγουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ρολό. Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με ένα μαχαίρι χαράζουμε προσεκτικά τη σάρκα. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέτουμε κόλιανδρο ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό λάιμ, κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, ελαιόλαδο και μπούκοβο.
Απλώνουμε την ανάμεικτη σαλάτα σε ένα ξύλο κοπής και μεταφέρουμε τις άδειες φλούδες των αβοκάντο πάνω στην σαλάτα.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα από το μπολ, κόβουμε την ομελέτα σε φέτες και βάζουμε μία φέτα πάνω σε κάθε αβοκάντο.
Με ένα μαχαίρι κοβουμε το λάιμ σε φέτες.
Σερβίρουμε με κόλιανδρο και τις φέτες από το λάιμ.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr