Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη συνταγή: Μακαρονάδα με 4 τυριά από τον μοναδικό Άκη Πετρετζίκη

Γευστική γαστρονομική επιλογή.

Συστατικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. blue cheese
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 γρ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και διαλύουμε τον κύβο μέσα σε αυτό. Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε θερμά το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr