Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει φρέσκα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα και καλή μας όρεξη!

Ένα πιάτο για την οικογένεια που γίνεται σε λίγα λεπτά, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικό!

Ένα πιάτο για την οικογένεια που γίνεται σε λίγα λεπτά, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικό!

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 10.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή



Πως το φτιάχνεις
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τη μια συσκευασία από τα ζυμαρικά. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη κ.σ. βούτυρο στην οποία σοτάρουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Όταν πάρουν και αυτά χρώμα τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε μαζί με τα άλλα.
 
Προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρο στην οποία σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και αυτό το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει όμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε και αυτά..
 
Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ζωμό και την κρέμα. Παίρνουν και αυτά μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε τα αρωματικά και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι… Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί
 
Προαιρετικά
Αδειάζουμε το τηγάνι σε ένα ταψάκι και βάζουμε από πάνω τριμμένη φέτα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στο γκριλ για να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά για 3-4 λεπτά.

Μικρά μυστικά
Άν δεν έχετε φρέσκα ζυμαρικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα αρκεί να τα βράσετε 3 λεπτά πρίν, να τα στραγγίξετε και να ακολουθήσετε τη συνταγή κανονικά!

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 συσκευασίες φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια ή τορτελλίνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
παρμεζάνα ή φέτα
αλάτι
πιπέρι
μία πρέζα ζάχαρη
μυρωδικά φρέσκα



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr