Λαχταριστό σαλατούρι (ψαροσαλάτα με σαλάχι) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και νόστιμο.

Φανταστική ψαροσαλάτα, σαλατούρι όπως τη λέμε στο νησί μου την Πάρο, πεντανόστιμη και υγιεινή.

Υλικά:

  • 1 κιλό καλκάνι ή σαλάχι (καθαρισμένο κομμένο σε μερίδες)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγους κόκκους μπαχάρι
  • λίγους κόκκους αρωματικό πιπέρι
  • αλάτι
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για το σαλατούρι με σαλάχι, ζεματάμε πρώτα το ψάρι σε καυτό νερό για 2-3΄. Το βγάζουμε και τραβάμε με ένα μαχαιράκι το δέρμα του για να βγει. Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, αλάτι, το κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σταυρωτά, τη δάφνη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Μόλις το ψάρι πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει. Μαδάμε με ένα πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι σε πηχτή σάλτσα. Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό. Αλατίζουμε την ψαροσαλάτα μας κατά βούληση και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr