Η απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού-σε βίντεο -Τούρτα καρπούζι με σαντιγί από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια θεσπέσια τούρτα άκρως καλοκαιρινή!
Συστατικά
1 μικρό καρπούζι, παγωμένο
σαντιγί
φρούτα της αρεσκείας μας (κεράσια, ακτινίδια, ροδάκινα)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τους 2 πόλους του καρπουζιού με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ακουμπάει η μία από τις δύο κομμένες επιφάνειες πάνω στο ξύλο. Φροντίζουμε οι επιφάνειες να είναι ίσια κομμένες για να στέκεται το καρπούζι ομοιόμορφα.
Με το πριονωτό μαχαίρι κόβουμε κάθετα τις φλούδες περιμετρικά.
Παίρνουμε ένα πιάτο 10-12 εκ. και το τοποθετούμε από την κανονική του πλευρά πάνω στον έναν πόλο του καρπουζιού. Το έχουμε ως οδηγό για να κόψουμε γύρω γύρω το καρπούζι και να πάρει ένα ομοιόμορφο οβάλ σχήμα.
Σκουπίζουμε πολύ καλά το καρπούζι με ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
Σε αυτό το σημείο, αν δεν το σερβίρουμε εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.
Αν το σερβίρουμε αμέσως, το τοποθετούμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτουμε περιμετρικά με σαντιγί κάνοντας κάθετες γραμμές. Καλύπτουμε και την πάνω επιφάνεια με τούφες από σαντιγί.
Τέλος, την καλύπτουμε με φρούτα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Μόλις την καλύψουμε με σαντιγί θα πρέπει να τη σερβίρουμε αμέσως!
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr