Σοκολατοκαρυδένια κεράσματα χωρίς μιξερ από τον Άκη Πετρετζίκη

Πεντανόστιμο.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα 1

  • Στο μούλτι χτυπάμε και θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι 20x20 εκ. και στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματα με λαδόκολλα (ή μεμβράνη) ώστε να είναι εύκολο μετά το ξεφορμάρισμα του γλυκού μας.
  • Βάζουμε το μείγμα από το μούλτι μέσα στο ταψάκι μας και το πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το 2ο μείγμα της επόμενης στρώσης.

Για το μείγμα 2

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα καρύδας λιωμένη. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε και την τριμμένη καρύδα και την ενσωματώσουμε και αυτή στο μείγμα μας.

Για το μείγμα 3

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη στα μικροκύματα για 1 λεπτό στα 700W και μετά ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ώστε να ενωθούν.
  • Εναλλακτικά ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Για τη συναρμολόγηση

  • Βάζουμε το 2ο μείγμα πάνω από το 1ο μείγμα και ξαναβάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες το πολύ. Θέλουμε να κρυώσει καλά πριν προσθέσουμε από πάνω το 3ο μείγμα μας.
  • Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το 3ο μείγμα πάνω από το γλυκό μας και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί και το τελευταίο μείγμα του γλυκού μας.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί και το 3ο μείγμα μας κόβουμε σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και απολαμβάνουμε.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr