Τα πιο εθιστικά cookies που έχετε δοκιμάσει με λιωμένη πραλίνα από την Ντίνα Νικολάου
Μαλακά, αφράτα, γρήγορα και γεμιστά. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!
Υλικά:
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 120 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 1 μεγάλο αυγό
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. κακάο άγλυκο
- ½ κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
- λίγο κακάο για το τελείωμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση:
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι που πρώτα έχω μετρήσει ότι μπορεί να χωρέσει στην κατάψυξη.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω κουταλιές από την πραλίνα και τις βάζω επάνω στο ταψάκι. Κατόπιν βάζω το ταψί με τις πραλίνες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω την βανίλια και το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το κορν φλάουρ και το κακάο. Προσθέτω το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύω με χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Tυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Χωρίζω τη ζύμη σε 12-13 μερίδες (ανάλογα το πόσες πραλίνες έχω). Χρησιμοποιώντας λίγο κακάο πλάθω μια μερίδα ζύμης σε μπάλα και την πιέζω να γίνει πλατιά. Τοποθετώ στο κέντρο ένα κομμάτι παγωμένης πραλίνας και ξαναπλάθω σε μπάλα, εγκλωβίζοντάς την στο κέντρο. Αφήνω τη μπάλα στη λαμαρίνα και συνεχίζω και με τα υπόλοιπα κομμάτια φροντίζοντας να τα βάλω αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
Ψήνω τα cookies στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr