Λινγκουίνι με πέστο καρυδιού μας φτιάχνει γρήγορα και εύκολα ο Άκης Πετρετζίκης

Μια συνταγή έτοιμη σε δέκα λεπτά για να εντυπωσιάσετε όποιον θέλετε! Λίγα υλικά και μια κατσαρόλα μόνο…

Μια συνταγή έτοιμη σε δέκα λεπτά για να εντυπωσιάσετε όποιον θέλετε! Λίγα υλικά και μια κατσαρόλα μόνο…



Υλικά
500 γραμμάρια λιγκουίνι
250 γραμμάρια ρικότα
80 γραμμάρια καρύδια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 γραμμάρια παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Χρόνος Εκτέλεσης : 10 λεπτά
Κόστος: 5.00 €
Μερίδες: 4

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό στο μάτι και όταν βράσει βάζουμε τα μακαρόνια μέσα και τα βράζουμε για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό.

Προσοχή όταν σουρώσουμε να κρατήσουμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.

Καθώς βράζουν τα μακαρόνια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα καρύδια το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτουμε μέσα εκεί τη ρικότα και την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και χτυπάμε λίγο ακόμα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Μόλις σουρώσουμε λοιπόν τα μακαρόνια τα ξαναγυρνάμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το πέστο… αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε τρίβοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι.


Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr