Ντίνα Νικολάου: Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες

Οι πράσινες ντομάτες είναι τραγανές και ολόδροσες και κάνουν «κόντρα» με τα ζουμερά, κατακόκκινα ντοματίνια.

Υλικά

  • 500 γρ. μικρές πατατούλες, πλυμμένες ολόκληρες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2-3 πράσινες ντομάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 1 ματσάκι γλυστρίδα, πλυμμένο και στεγνωμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μπούκοβο γλυκό

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό βαλσαμικό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ καλά.

Σαλάτα: Βάζω τις πατατούλες σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Ζεσταίνω ένα μεγάλο τηγάνι-ψηστιέρα. Κόβω τις πατάτες στη μέση και τις ψήνω μέχρι να μοσχομυρίσουν και να πάρουν χρώμα.
Βάζω σε μια σαλατιέρα τις πατατούλες, τα ντοματίνια, τις πράσινες ντομάτες και την γλυστρίδα. Ανακατεύω καλά με τα χέρια. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και λίγο μπούκοβο. Σκορπίζω τη φέτα και ραντίζω με το ντρέσινγκ.
Σερβίρω αμέσως!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr