Vikki Dougan: Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την έμπνευση της Jessica rabbit (φωτό)

Το Pin Up girl των 50s που ενέπνευσε την γνωστότερη σεξοβόμβα των κινουμένων σχεδίων.

Ενώ η γνωστή ηθοποιός Veronica Lake έχει επικρατήσει να θεωρείται η μούσα πίσω από την πιο σέξι καρτουνίστικη φιγούρα όλων των εποχών, την θρυλική κοκκινομάλλα Jessica Rabbit, στην πραγματικότητα την ενέπνευσε η Vikki Dougan.

Πρώην μοντέλο Pin –up, η Vikki προσπάθησε στα 50s να εισχωρήσει στην βιομηχανία του θεάματος. Χρειαζόταν, φυσικά, ένα σήμα κατατεθέν έτσι, ο τότε ατζέντης της Milton Weis, προώθησε την εικόνα της αβυσσαλέας εξώπλατης τουαλέτας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is Vikki Dougan — one of the inspirations behind Jessica Rabbit, 1950's.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Velvet Coke™ (@velvetcoke) στις

 

Η Vikki γρήγορα έγινε γνωστή και εμφανιζόταν σε όλες τις εκδηλώσεις και τα πάρτι του Χόλυγουντ. Μάλιστα επειδή φορούσε συνεχώς εξώπλατες τουαλέτες πήρε το ψευδώνυμο Η Πλάτη» (The Back).

Κάποτε, μάλιστα, της απαγορεύτηκε η είσοδος σε ένα από αυτά τα πάρτι πρεμιέρας , όταν θεωρήθηκε ότι η εμφάνιση της τραβούσε υπερβολική προσοχή και κανείς δεν θα ασχολούταν με την πραγματική πρωταγωνίστρια.

Το 1957, κάνει φωτογράφιση για το Playboy. Μέχρι που το 1988 η Disney κυκλοφορεί το Who Framed Roger Rabbit. Κύκλοι του Χόλυγουντ, και κυρίως η ίδια, αναγνωρίζουν αμέσως την αναφορά, μιας που όπως λέγεται, η Jessica περπατούσε και μιλούσε ακριβώς όπως η Vikki στα νιάτα της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr