Άκης Πετρετζίκης: Μινεστρόνε με πράσινα λαχανικά - Θα τo λατρέψετε!
Η διάσημη ιταλική σούπα είναι ιδανική για τις χειμωνιάτικες ημέρες...
Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 στικ σέλερι
1,7 λίτρα νερό
1 κύβος λαχανικών
ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κριθαράκι
120 γρ. αρακάς
250 γρ. σπανάκι
Για το σερβίρισμα
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες με το πίλερ
φέτες ψωμιού
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σέλερι. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα μαζί με τον κύβο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το νερό.
Με το που βράσει το νερό ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με flakes καρότου και φέτες ψωμιού.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε από το Made in Greece στις 25 Ιανουαρίου 2019
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr