5+1 συμβουλές που θα σε κάνουν να σταματήσεις να είσαι ανασφαλής
Όσοι είναι ανασφαλείς νιώθουν άσχημα, καθώς η ανασφάλεια είναι ένα συναίσθημα που θεωρείται πως είναι αρνητικό, ένα συναίσθημα που δε σε βοηθά να προοδεύσεις στη ζωή σου.
Είναι, όμως, πράγματι έτσι; Τι κρύβεται πίσω από την ανασφάλειά σου;
Η κυρία αιτία της, είναι το συναίσθημα που νιώθεις ότι θα χάσεις ό,τι έχεις. Είτε πρόκειται για σχέση είτε πρόκειται για τη δουλειά σου, ο φόβος αυτός σε κάνει να κυριεύεσαι από ανασφάλεια.
Μία ακόμα αιτία είναι η πεποίθησή σου πως δεν έχεις τις δυνατότητες να τα καταφέρεις. Και φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως φοβάσαι πως δεν κάνεις τις σωστές κινήσεις και επιλογές στη ζωή σου.
Με το να είσαι ανασφαλής δε μπορείς να προοδεύσεις, να πάρεις πρωτοβουλίες στη δουλειά σου, να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη σχέση σου και εννοείται τα κάνεις όνειρα, να βάλεις στόχους και να τους πετύχεις, αναφέρει το tsemperlidou.gr.
Τι μπορείς να κάνεις;
1. Κάνε μια καταγραφή των συναισθημάτων σου και των σκέψεών σου. Έπειτα προσπάθησε να βρεις τί είναι αυτό που προκαλεί την ανασφάλειά σου και ποιούς τομείς της ζωή σου αφορά.
2. Μόλις βρεις την αιτία των ανασφαλειών σου, βάλε ένα πλάνο για το τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις ασφαλής. Βάλε ένα πλάνο τί θα κάνεις στην περίπτωση που συμβεί αυτό που φοβάσαι. Αμέσως θα νιώσεις πιο σίγουρη.
3. Βρες ένα χόμπι που θα σου αρέσει και θα σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Διάλεξε κάτι που θα βελτιώσει τις ικανότητές σου, θα σε γεμίζει ενέργεια και θα σε κάνει να νιώθεις όμορφα και σίγουρη με τον εαυτό σου.
4. Μην αφήνεις τη ζήλια να μπαίνει ανάμεσα σε σένα και στη σχέση σου. Αν υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ανασφάλεια με το σύντροφό σου, μίλα μαζί του, κατανόησε τί είναι αυτό που φταίει. Είναι ο φόβος σου μήπως τον χάσεις, είναι το γεγονός πως δε σου προσφέρει εκείνος την ασφάλεια; Βρες την αιτία, μίλα και λύσε την.
5. Μη προσπαθείς να διαβάσεις το μυαλό των άλλων. Αν συνηθίζεις να είσαι από τους ανθρώπους που όταν τους λένε κάτι, ψάχνει να δει τι κρύβεται πίσω από τα λόγια του άλλου, τί πραγματικά εννοεί και τί μπορεί να κρύβει, τότε μόνο ανασφάλεια μπορείς να γεμίσεις. Μην ψάχνεις να βρεις, λοιπόν, ” συνομωσίες”, νιώσε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στη συναναστροφή σου με τους άλλους.
6. Σταμάτα να επινοείς προβλήματα και καταστάσεις που δεν υπάρχουν. “Τί θα γίνει άμα συμβεί αυτό;” ή “τί θα γίνει αν συμβεί το άλλο;”. Μην αγχώνεσαι για το τί μπορεί να προκύψει στο μέλλον και για καταστάσεις που δεν έχουν συμβεί ακόμα ή που δεν ξέρεις καν αν θα συμβούν. Πάρε μια βαθιά ανάσα και πες στον εαυτό σου πως το πρόβλημα που σου δημιουργεί ανασφάλεια είναι μόνο στο μυαλό σου και δεν χρειάζεται να σε πλημμυρίζει η ανασφάλεια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr