Αυτή είναι η καλύτερη σπιτική συνταγή για καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

Τα αγαπημένα καλαμαράκια γεμίζονται με ρύζι και αρωματικά και φτιάχνουν ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο, κατάλληλο για νηστεία και όχι μόνο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι,τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/3 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά το tsemperlidou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και κόβουμε σε κομματάκια τα πλοκάμια τους
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και συνεχίζουμε να ροδίζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να μισοβράσει και να έχει πιεί τα υγρά του.
  • Με το μείγμα ρυζιού γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με δύο οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε μικρό ταψί, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι νερό, την ντομάτα και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr