Λαχταριστά τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας!

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Η Άννα Ναθαναηλίδου δημοσίευσε στο "Γαστρονόμο" της Καθημερινής τη συνταγή για λαχταριστά, υπέροχα τρουφάκια μπανόφι. 

Υλικά (για περίπου 800 γρ.)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (θα χρειαστούμε το μισό, αλλά δεν μπορούμε να το καραμελώσουμε αν ανοίξουμε την κονσέρβα. Οσο περισσέψει το φυλάσσουμε για κάποιο άλλο γλυκό ή διπλασιάζουμε τη δόση)
400 γρ. μπισκότα Digestive ή ό,τι άλλο προτιμάμε  
1 μπανάνα
1 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα βράζοντάς το στην κονσέρβα του για 2-3 ώρες. Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει συνεχώς την κονσέρβα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την μπανάνα...και το μισό από το καραμελωμένο γάλα στα θρυμματισμένα μπισκότα.

Λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον γάλα.

Καλύπτουμε όλα τα μπισκότα, χωρίς να γίνει πολύ κολλώδες το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2,5 εκ.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, να σφίξουν.  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. 

Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.  Τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά).

Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για περίπου 1 ώρα (για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε στο ψυγείο).  Περιχύνουμε με λίγο καραμελωμένο γάλα (αν θέλουμε).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr