Ντίνα Νικολάου: Μας φτιάχνει κοντοσούβλι ανάμεικτο στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες

Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ψαχνό)

600 γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)

600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)

1½ κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο (προτιμήστε βιολογικές), ξεφλουδισμένες και ολόκληρες ή αν δεν βρείτε μικρές, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες και να τις κόψετε σε μέτρια κομμάτια

1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί

1 κύβο ζωμό βοδινού

100 ml ελαιόλαδο

3 - 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 2 γεμάτες κουτ. σούπας θυμάρι ξερό)

6 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο μας αρέσει), καθαρισμένες και ολόκληρες

1 κουτ. σούπας χονδροσπασμένο μαύρο πιπέρι

3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι

λίγη ξερή ρίγανη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 1½ φλιτζάνι νερό, διαλύω μέσα το ζωμό, ανακατεύοντας καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.
  • Πλένω και σκουπίζω καλά τα κρεατικά, τα κόβω σε μεγάλους κύβους των 3 εκατοστών και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα βαθύ ταψί.
  • Προσθέτω τον διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βγάζω τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνω κατά μέρος), και τους περνάω σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλω και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
  • Κόβω 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζω τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα.
  • Συμπληρώνω με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες. Περιχύνω με 1 – 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τυλίγω προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα.
  • Τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί (προτιμώ στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνω για 1 – 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  • Ανοίγω κάθε πακέτο, βγάζω τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρω με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr