Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει απίθανες παπαρδέλες με μοσχαράκι και μανιτάρια σε κόκκινη πικάντικη σάλτσα

Υπέροχο πιάτο...

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 400 γρ. μοσχάρι φιλέτο, κομμένο σε μακρόστενες φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Διαδικασία

  • Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τις μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν και σουρώνουμε.
  • Διατηρούμε τα ζυμαρικά ζεστά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, το μπούκοβο, το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Μοιράζουμε τις παπαρδέλες με το μοσχαράκι και τα μανιτάρια σε πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr