Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει νοστιμότατο Cheesecake με άρωμα τριαντάφυλλο

Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. 

ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένα σε σκόνη
6-7 μπεζέδες με άρωμα τριαντάφυλλο, θρυμματισμένους
100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα Arla
3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
3-4 μπεζέδες, σπασμένους σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, χτυπημένη σε σαντιγί
Για το σερβίρισμα
300 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
3 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  •  Bάζω τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους θρυμματισμένους μπεζέδες σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να βραχούν τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια «λάσπη». Μοιράζω τα μπισκότα στα ποτήρια και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.
  • Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το σιρόπι τριαντάφυλλο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο τυρί. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την σαντιγί σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  •  Bγάζω τα ποτήρια από το ψυγείο και ρίχνω με το κουτάλι λίγους σπασμένους μπεζέδες στο κέντρο του ποτηριού. Καλύπτω με την κρέμα και τα ξαναβάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  •  Ανακατεύω την μαρμελάδα με το σιρόπι τριαντάφυλλο και την μοιράζω στα ποτήρια. Διακοσμώ με κόκκινα φρούτα και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr