Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες: Μια απίστευτη συνταγή της Ντίνας Νικολάου

Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα.

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χυλοπίτες

1.200 γρ. αρνάκι από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο

400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 λίτρο ζωμό κρέατος

1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή

1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, ξερό

αλάτι

200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω μια στρώση αρνάκι και σοτάρω μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζω τις μπουκιές του αρνιού με τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνω τη διαδικασία (πάντα σε μονή στρώση) μέχρι να τελειώσω με όλο το κρέας.

ΒΗΜΑ 2 Κρατάω το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά και προσθέτω το σκόρδο. Μόλις μυρίσει ρίχνω το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τα ντοματάκια, το ζωμό, το τσίλι, τα μυρωδικά και βράζω τη σάλτσα για 3-4 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3 Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα, αλατίζω και χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

ΒΗΜΑ 4 Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνω και τις επαναφέρω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με την μυζήθρα και ανακατεύω καλά.

ΒΗΜΑ 5 Απλώνω τις χυλοπίτες σε μια πιατέλα και σερβίρω επάνω το ραγού.

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr