Ριζότο Μιλανέζε πεντανόστιμο και γρήγορο μας φτιάχνει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης

Απλό, κλασικό και πεντανόστιμο!

Απλό, κλασικό και πεντανόστιμο!



Χρόνος Εκτέλεσης : 30 λεπτά
Κόστος: 4.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 2

Υλικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml λευκό κρασί ξηρό
300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
15-20 στήμονες κρόκου Κοζάνης ή μισό φακελάκι σκόνη
100 γραμμάρια παρμεζάνα
50 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο



Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καραμελώνουμε για 8 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο ρύζι τον κρόκο Κοζάνης και μία μεγάλη κουταλιά από τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι που το ρύζι να είναι μαλακό, αλλά να λίγο στο στόμα (αυτό θα πάρει περίπου 20 λεπτά).
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι απο πάνω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr