Η Ντίνα Νικολάου μας ετοιμάζει απίθανα cookies πορτοκαλιού - Νόστιμα & αρωματικά

Αρωματικά cookies που μπορούν να γίνουν και με ξύσμα λεμονιού.

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

110 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

70 γρ. χυμό λεμονιού

2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από ακέρωτα πορτοκάλια

1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού βανιλίνη

½ κουτ. γλυκού αλάτι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.

ΒΗΜΑ 2 Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω το αυγό και τη βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

ΒΗΜΑ 3 Προσθέτω εναλλάξ το μείγμα αλεύρου, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα όσο να ενσωματωθούν.

ΒΗΜΑ 4 Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

ΒΗΜΑ 5 Βάζω τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μπισκοτάκια στο μέγεθος ένος καρυδιού (αν δεν έχετε σακούλα κόβετε κομματάκια από τη ζύμη με ένα κουτάλι).

ΒΗΜΑ 6 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30΄ έως ότου ροδίσουν τα cookies.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr