Λιγκουίνι με γαρίδες μας φτιάχνει ο Ηλίας Ιωσηφέλης της Λέσχης Αρχιμαγείρων για το κυριακάτικο τραπέζι μας!

Υλικά για 4 άτομα

24 τεμ Γαρίδες No3
2 σκ σκόρδο
20ml ούζο
Σάλτσα ντομάτας
Ζωμός γαρίδας
Ελαιόλαδο
1/2 kg λιγκουινι
Αλάτι –πιπέρι



Υλικά για την σάλτσα ντομάτας

2 τεμ μέτρια κρεμμύδια
1 σκ σκόρδο
1 κλωνάρι σελερι
2 τεμ καρότα
1 φύλλο δάφνης
50ml λευκό κρασί
500γρ ντομάτα κονκασε
1 κουτ σούπας πέλτε ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Ελαιόλαδο

Υλικά για τον ζωμό γαρίδας

Τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σελερι
2 ντομάτες
1 κουτί πέλτε ντομάτας
50ml κονιάκ
Κόκκους πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Λίγο ηλιέλαιο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τον Ζωμό. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κελύφη μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά . Ρίχνουμε τον πέλτε και ρίχνουμε το κονιάκ. Συμπληρώνουμε με κρύο νερό και ρίχνουμε τους κύκλους πιπέρι και την δάφνη. Βράζουμε για μια ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πέλτε, τις ντομάτες κονκασε και τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και βράζουμε για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα την περνάμε από το μουλτι!
Βράζουμε τα λιγκουινι σύμφωνα με τις οδηγίες!
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο! Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει! Ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτα! Ρίχνουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα! Σβήνουμε με το ούζο, αλατοπίπερωνουμε, και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο ζωμό γαρίδας και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά
Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε και τα λιγκουινι μέσα στο τηγάνι ώστε να ενσωματωθούν με την σάλτσα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr