Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μπαχαρικά από τον Γιάννη Λουκάκο

Ένα υπέροχο φαγητό... 

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό

400 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μέτρια καρέ

3 γρ. πορτοκάλι ξύσμα

5 γρ. σκόρδο σκελίδα, σπασμένη

55 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

0.5 γρ. μπούκοβο

1 γρ. κανέλα ξύλο

1 φύλλο δάφνης

0.5 γρ. ρίγανη

3 γρ. αλάτι

0.5 γρ. γαρύφαλλο ολόκληρο

270 γρ. νερό

40 γρ. πορτοκάλι, χυμός

2 γρ. πάπρικα καπνιστή

5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες

8 γρ. worchester sauce

5 γρ. μέλι

πιπέρι (προαιρετικά)

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το χοιρινό λαιμό, το ξύσμα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το γαρύφαλλο, το νερό και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγο μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό και να σπάει σε ίνες. Σε αυτό το σημείο ο ζωμός θα πρέπει να έχει σχεδόν εξατμιστεί.

Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να σπάσει το κρέας καλά και να μείνει σχεδόν στεγνό από υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr