Χάρμα οφθαλμών τα pancakes με γιαούρτι & φρούτα του Άκη - Πανδαισία χρωμάτων & απίθανη γεύση
Μέσα σε λίγα λεπτά φτιάξτε τα πιο λαχταριστά σπιτικά pancakes με γιαούρτι! Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας φρούτα και απολαύστε τα
Συστατικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
3 κ.σ. σπορέλαιο
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
σπορέλαιο, για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
4 κ.σ. μύρτιλα (blueberries)
2 κ.σ. μαύρα μούρα (blackberries)
4 φράουλες
1 μπανάνα
βρώσιμα λουλούδια
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το αυγό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Για να ψήσουμε τα pancakes χρειαζόμαστε πολύ λίγο σπορέλαιο. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιήσουμε τη σωστή ποσότητα χρειαζόμαστε μία πατάτα. Την κόβουμε στη μέση, την παίρνουμε με ένα πιρούνι, βουτάμε την κομμένη και λεία της πλευρά μέσα στο σπορέλαιο και αλείφουμε το τηγάνι.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από γέμιση και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Μπορούμε να βάλουμε μέχρι τρεις κουταλιές φροντίζοντας να αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί όσο ψήνονται απλώνουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Στο ένα pancake βάζουμε 1 κ.σ. μύρτιλα και μία φράουλα κομμένη σε λεπτές φέτες.
Στο δεύτερο βάζουμε 1 κ.σ. μαύρα μούρα και μία φράουλα κομμένη σε λεπτές φέτες.
Στο τρίτο βάζουμε μισή μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες.
Μπορούμε να κάνουμε ότι άλλο συνδυασμό φρούτων θέλουμε.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα χωρίς να τα κουνάμε. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμα, σηκώνουμε με ένα κουτάλι λίγο στην άκρη.
Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα μας.
Σερβίρουμε βάζοντας ένα pancake σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με μέλι και φρέσκα φρούτα. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο pancake και πασπαλίζουμε με μέλι και φρέσκα φρούτα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα pancakes.
Μπορούμε να προσθέσουμε και βρώσιμα λουλούδια.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr