Λευκή Χριστουγεννιάτικη τούρτα μας έφτιαξε ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης, για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

    Υλικά

300 γραμ. σαβουαγιάρ
·    1 κουτί κρέμα Έκα
·    1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
·    1 κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο
·    12 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
·    8 κουταλιές κοφτές κόρν φλάουρ
·    4 χαρτάκια βανίλιας
·    1/2 φλυτζάνι τσαγιού λικέρ της αρεσκείας σας.



ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

1.    Ξεκολλάτε τα σαβουαγιαρ και στρώνετε τα μισά σε γυάλινη πιατέλα.
2.    Τα ραντίζετε με το μισό ποτό.
3.    Ανοίγετε το κουτί το γάλα και το ρίχνετε σε ανάλογη κατσαρολίτσα.
4.    Ρίχνετε και ένα κουτί νερό και τις 12 κουταλιές την ζάχαρη.
5.    Βάζετε στη φωτιά να κάψει το γάλα και ανακατεύετε να διαλυθεί ή ζάχαρη.
6.    Βάζετε στο κουτί τού γάλακτος νερό μέχρι την μέση, ρίχνετε μέσα τις 8 κουταλιές κόρν φλάουρ και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως.
7.    Το ρίχνετε στο καυτό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι ή σύρμα των αυγών.
8.    Εξακολουθείτε ν’ ανακατεύετε μέχρις ότου πήξη ή κρέμα και γίνει λεία.
9.    Τραβάτε από την φωτιά και ρίχνετε τα δύο χαρτάκια βανίλιας.
10.    Παίρνετε με ένα κουτάλι καυτή κρέμα και ρίχνετε επάνω στα σαβουαγιάρ, ώστε να σκεπαστούν όλα με ένα παχύ στρώμα κρέμας.
11.    Επάνω στην κρέμα στρώνετε τα υπόλοιπα σαβουαγιαρ και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο λικέρ. Ρίχνετε πάλι με κουτάλι λίγη-λίγη κρέμα και σκεπάζετε τα σαβουαγιαρ.
12.     Αφήνετε να κρυώσει ή κρέμα και βάζετε την πιατέλα στο ψυγείο.
13.    Στο μεταξύ, ανοίγετε το κουτί τής Έκα και το αδειάζετε σε εμαγιέ, πήλινη ή πυρέξ σουπιέρας.
14.     Περνάτε την άχνη από τρυπητό.
15.     Αρχίζετε να χτυπάτε την κρέμα με ρόδες αυγών ή σύρμα αυγών ή μίξερ ή πιρούνι βαρύ και προσθέτετε λίγη – λίγη την ζάχαρη άχνη.
16.    Εξακολουθείτε να χτυπάτε επί 20 λεπτά μέχρις ότου γίνει αφράτη και διπλασιασθεί σε όγκο (καλύτερα χτυπιέται σε μίξερ Μπράουν).
17.    Στο τέλος ρίχνετε και τις βανίλιες και βάζετε για καμία ώρα την κρέμα στο ψυγείο.
18.     Βγάζετε την πιατέλα με την τούρτα από το ψυγείο και την Έκα και στρώνετε την μισή Έκα επάνω στην τούρτα, προσέχοντας να έχει παντού το ‘ίδιο πάχος.
19.    Την άλλη μισή, τη βάζετε σε σακούλα με χωνάκι (κορνε) και γαρνίρετε την τούρτα σας, σχεδιάζοντας στην επιφάνεια της ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο.
20.    Για στολίδια τού δένδρου βάζετε κερασάκια γλυκό και αν υπάρχει ελεύθερος χώρος, σχεδιάζετε (πάντοτε με το κορνε) μερικά μικρά άστρα.



Who is Who

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.



Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr