Η Μιμή Ντενίση θυμάται την μαμά της την Ημέρα της Γυναίκας: Η τρυφερή φωτό της Μαριτίνας μαζί με την γιαγιά της - «Ήταν το πρότυπό μου»
«Οι γυναίκες είναι το στήριγμα της κοινωνίας. Πρέπει όμως να είναι κ ευτυχισμένες»
Με μια φωτογραφία γιαγιάς και εγγονής η Μιμή Ντενίση στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται σήμερα 8 Μαρτίου.
Ειδικότερα η ηθοποιός μοιράστηκε στο Instagram μια εικόνα στην οποία βλέπουμε την μαμά της, την κυρία Μαρία μαζί με την κόρη της, Μαριτίνα.
Το Σεπτέμβριο του 2020 η Μιμή Ντενίση έχασε την αγαπημένη της μαμά, ενώ τώρα μέσα από το ποστ της τιμά τις μητέρες και τις γυναίκες όλου του κόσμου.
«Εκείνη ήταν το πρότυπο μου.. Η μάνα μου. Μόρφωση παιδεία ανεξαρτησία. Μόνο αυτό μας έλεγε. Κ αυτά λέω στην κόρη μου. Η υγεία η ομορφιά είναι δώρα από τον Θεό. Τα δαχτυλίδια πέφτουνε τα δάχτυλα μένουν λέγαν οι παλιοί.
Οι γυναίκες είναι το στήριγμα της κοινωνίας. Πρέπει όμως να είναι κ ευτυχισμένες Κ για να είναι ευτυχισμένες χρειάζονται αγαπη ασφάλεια σεβασμό αυτονομία κ φυσικά παιδεία.
Ας βοηθήσουμε η μια την άλλη ας μεγαλώσουμε αγόρια που σέβονται την γυναικα κ ας δημιουργήσουμε ουσιαστικά πρότυπα Χρόνια πολλά σε όλες. Σας αγαπώ γνωστές κ άγνωστες φίλες μου #happywomensday #loveyouall #beproud #besupportive» έγραψε.
Επίτιμο μέλος του ICC WOMEN Hellas η Μιμή Ντενίση
Πριν από λίγες ημέρες η Μιμή Ντενίση έγινε επίτιμο μέλος του ICC WOMEN Hellas.
Σε όλα τα social media του γυναικείου συνδέσμου την υποδέχτηκαν με την παρακάτω ανάρτηση:
«Το ΙCC Women Hellas υποδέχεται την Μιμή Ντενίση Mimi Denissi ως επίτιμο μέλος για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Η Μιμή Ντενίση είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μεταφράστρια και παραγωγός.
Τέλειωσε το Αμερικανικό Κολέγιο της Αγ. Παρασκευής, τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών και τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.
Μεταφράζει από 4 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά.
Έχει μεταφράσει και διασκευάζει πάνω από 80 θεατρικά έργα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Έχει γράψει 5 ιστορικά έργα τη «Θεοδώρα», «Εγώ η Λασκαρίνα», «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει το Μάγκα», «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη» που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο θεατρικό έργο «Τζούλια» και στην τηλεόραση στην σειρά «Γιούγκερμαν» του Μιχάλη Καραγάτση. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.
Έχει διευθύνει τα αθηναϊκά θέατρα «Αθηνά», «Βρεττάνια», «Ακροπόλ», «Ιλίσια-Ντενίση» και «Ιλίσια-Βολανάκης». Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Το 2006 ίδρυσε τη δική της Δραματική Σχολή, την «Κεντρική Σκηνή».
Έχει βραβευτεί για το έργο της από την UNESCO, από την Ε.Ε.Θ.Σ (Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων) της οποίας είναι τακτικό μέλος, από πολλούς φορείς και σωματεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού.
Στις 19 Μαρτίου 2019 ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας σε εποχές ανθρωπιστικής κρίσης».
Το Ίδρυμα Οικουμενικού Ελληνισμού της έδωσε τον τίτλο της Ύπατης Προέδρου για την προσφορά της στον Ελληνισμό.
Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση για τη συνολική προσφορά της στην Τέχνη και τα Γράμματα με τον τίτλο και το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr