Χριστουγεννιάτικο ψαρονέφρι γεμιστό με καραμελωμένα κρεμμύδια, δαμάσκηνα και σουσάμι από τον εξαιρετικό σεφ μας Γιάννη Τόμπα!



Υλικά

2 φιλέτα χοιρινά περίπου 700-750 γρ και τα δύο
8 δαμάσκηνα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
5 κρεμμύδια μέτρια κόκκινα
1 κουταλιά γεμάτη μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1/3 κουταλάκι κανέλα
1 ματσάκι θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι



Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την μαργαρίνη αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κραμελώσουν.
Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος  τα χτυπάμε να ανοίξουν και τα αλατοπιπερόνουμε καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3/4 από τα  καραμελωμένα κρεμμύδια το σουσάμι την κανέλα αλάτι και πιπέρι. Με την γέμιση αυτή γεμίζουμε το φιλέτα μας, με ένα κομμάτι λεπτό σπάγκο δένουμε κάθε φιλέτο σφιχτά για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο. Στον πάτο ενός μικρού ταψιού σκορπάμε τα κλαράκια  θυμάρι και βάζουμε μέσα τα γεμιστά φιλέτα μας από πάνω απ’ τα φιλέτα βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια που είχαμε αφήσει στην άκρη, σκεπάζουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.

Who is Who

Ο Γιάννης Τόμπας είναι μόλις 25 χρονών είναι ένας νέος ανερχόμενος chef.
Κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας σήμερα ζει μόνιμα στην Νέα Υόρκη.
Το μικρόβιο της μαγειρικής μας λέει ο ίδιος το κόλλησε από την γιαγιά του.
Στα 18 του άρχισε να ταξιδεύει με εμπορικά πλοία του ομίλου Ωνάση σε όλο τον κόσμο σαν δόκιμος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, κατά την διάρκεια των ταξιδιών του σε πολλές χώρες είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές κουζίνες, μέχρι τότε η μαγειρική για αυτόν ήταν το χόμπι του.
Σε ενα ταξίδι του στην κουζίνα του πλοίου μαθήτευσε δίπλα σε έναν απ’ τους chef's της οικογένειας Ωνάση Γιώργο Χελώνα. Μετά από αυτό το ταξίδι του εγκαταλείπει τα πλοία και αποφασίζει να κάνει το χόμπι του την μαγειρική επάγγελμα.
Παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής και υγιεινής των τροφίμων στην Αγγλία στο Colchester Institute.
Επίσης μαθήτευσε και απόκτησε πολλές γνώσεις δίπλα στην Πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας στην Αμερική Μαρία Λόη
Δάσκαλος του στη ζαχαροπλαστική είναι ο γνωστός Pastry Chef στο Μανχάταν Mauricio Santelice
Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef's Club Of Greece
Εργάστηκε σε γνωστό εστιατόριο και σαν ιδιωτικός chef στο Λονδίνο
Εργάστηκε σαν executive chef στο πρώτο Ελληνικό εστιατόριο στην Τζαμάικα της Καραϊβικής
Σήμερα ανήκει στην ομάδα της Πρέσβειρας της Ελληνικής Κουζίνας στην Αμερική Μαρίας Λόη


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr