Κουνέλι με ντόπιο λαδοτύρι μας φτιάχνει με μεράκι ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης και καλή μας όρεξη!
Υλικά
· 1 κουνέλι τεμαχισμένο σε μερίδες
· ξύδι
· 1/3 κούπας ελαιόλαδο*
· ½ κούπα κόκκινο κρασί
· 3 κ. σ. πάστα ντομάτας
· 5 σκελίδες σκόρδο
· 1 φύλλο δάφνης
· 4 γαρίφαλα
· 1 ξύλο κανέλλας
· αλάτι
· πιπέρι
· ρίγανη
· 1 μεγάλο κομμάτι λαδοτύρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λίγο ξύδι να το καλύπτει, ή το βρέχουμε μόνο με το ξύδι.
2. Αφήνουμε να σταθεί μερικές ώρες.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές.
4. Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε λίγο να τηγανιστεί μαζί με το κουνέλι καθώς τηγανίζεται και τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
5. Προσθέτουμε νερό να το μισό καλύψει και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη ρίγανη και το λαδοτύρι.
6. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
7. Το έσβησα στα 30 λεπτά και ήταν έτοιμο.
8. Το άνοιξα και το άφησα λίγο να βράσει για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει μόνο με τη σάλτσα.
9. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τη ρίγανη και όσο λαδοτύρι θέλουμε, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
10. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ζυμαρικά.
Who is Who
Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.
Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.
Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.
Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.
Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr