Άκης Πετρετζίκης: Η πιο νόστιμη φακοσαλάτα - Θρεπτικό, χορταστικό & ολοκληρωμένο γεύμα

Προσθέστε και τόνο... και σίγουρα τότε έχετε νικητή!

Συστατικά

  • 200 γρ. φακές

  • 100 γρ. τόνο, σε νερό, κονσέρβα
  • 1 καρότο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 5 ντοματίνια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • Σουρώνουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ
  • Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, και τα βάζουμε στο μπολ. 
  • Προσθέτουμε στο μπολ τις ελιές, την κάπαρη και τις φακές.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα βαλσάμικο.
  • Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr