Ανάμεικτη σαλάτα με αβοκάντο, φέτα, φινόκιο και λεμόνι: Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου που πρέπει να δοκιμάσετε

Η βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι την κάνει ακόμα πιο γευστική

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

425 γρ. Ιταλική σαλάτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
70 γρ. φασολάκια, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
60 γρ. καρότο, χοντρό τριμμένο
60 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
90 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
100 γρ. φέτα, τριμμένη
10 γρ. φύλλα δυόσμου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
10 γρ. φύλλα μαϊντανού, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
10 γρ. φύλλα άνηθου, ολόκληρα ή χοντροκομμένα
120 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
15 γρ. παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι

360 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
90 γρ. χυμός λεμόνι
40 γρ. μέλι
50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
50 γρ. νερό ή όσο χρειαστεί
8 γρ. ξύσμα λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 70 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε ώστε ή σαλάτα να είναι νόστιμη και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ ακόμα. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τη φέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε. Βάζουμε τη φέτα και το αβοκάντο πάνω στη σαλάτα.

*Η διαδικασία με τα 2 μπολ διευκολύνει ώστε να ανακατέψουμε πιο ομαλά τη σαλάτα και να είναι γευστικά όλα τα υλικά. Φυσικά μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και να ανακατευθούν όλα μαζί.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι και μέλι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

*Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαστεί για τη σαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμα εφαρμογές όπως ως σάλτσα για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr