Εύκολη μους σοκολάτας με κρουασάν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Υπέροχη, βελούδινη υφή
Με τραγανά καραμελωμένα φουντούκια, αφράτα κρουασάν βουτύρου και από πάνω σαντιγύ.
14 Ιουλίου 2021 - 9:26 πμ
Υλικά Συνταγής
-
Για τη μους
-
300 γραμ. σοκολάτα (με 60% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 300 ml κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα)
- 120 ml φρέσκο γάλα
- 2 κρουασάν βουτύρου που περίσσεψαν
- 150 γραμ. σαντιγύ για γαρνίρισμα
- 150 γραμ. λιωμμένη σοκολατα
-
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
-
200 γραμ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
-
2 κ.σ μέλι
- 200 γραμ. φουντούκια
- λιγο ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Για την εύκολη μους σοκολάτας
- Για την εύκολη μους σοκολάτας, χτυπάµε την κρύα κρέµα γάλακτος στο µίξερ, σε παχύρευστη µορφή. Την αφήνουµε στο ψυγείο.
- Ψιλοκόβουµε σε τρίµµατα τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουµε το γάλα σε μία κατσαρόλα, μέχρι να έρθει σε σηµείο βρασµού. Περιχύνουµε με το καυτό γάλα τη θρυµµατισµένη σοκολάτα και σκεπάζουµε το µπολ για 1 λεπτό.
- Με μία σπάτουλα ανακατεύουµε, για να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να λιώσουν όλα τα κομματάκια σοκολάτας και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο με βελούδινη υφή.
- Αφήνουµε 5 λεπτά να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα. Λίγη λίγη, και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, ρίχνουµε την παχύρευστη χτυπημένη κρέµα στη σοκολάτα.
- Η µους σοκολάτα θα πρέπει να είναι απαλή με βελούδινη υφή.
- Σε αυτό το στάδιο η μους σοκολάτα είναι αρκετά ρευστή.
Αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις υλικών. Πρώτα μους σοκολάτα, μετά καραμελωμένα φουντούκια και στο τέλος τα κρουασάν βουτύρου. Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Παγώνουμε για 2 ώρες. Σερβίρουμε με κουτάλι.
Για τα κρουασάν βουτύρου
- Κόβουμε σε μπουκιές τα ψημένα κρουασάν. Τα απλώνουμε σε ένα δίσκο και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και τα φουντούκια χωρίς να τα ανακατέψουμε.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι, σχεδόν, να λιώσει η ζάχαρη. Τότε, με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να καλυφθούν τα φουντούκια από την καραμέλα.
- Όταν σιγουρευτούμε ότι έλιωσε όλη η ζάχαρη και καλύφθηκαν όλα τα φουντούκια με καραμέλα, αδειάζουμε όλο το μείγμα με προσοχή σε επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε τα φουντούκια με την καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστά, γιατί όταν κρυώσει η καραμέλα θα στερεοποιηθεί.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού όσο ακόμα είναι ζεστή η καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει. Τεμαχίζουμε σε κομμάτια. Χτυπάμε τα μισά κομμάτια στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη (πραλίνα). Τα υπόλοιπα τα χτυπάμε σε γουδί, για να γίνουν ψιλοκομμένα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
19 Νοεμβρίου 2024
18 Νοεμβρίου 2024