Ψητά πεντανόστιμα γεμιστά μήλα για τις γιορτές μας προτείνει απευθείας από την Αμερική ο σεφ μας Γιάννης Τόμπας!
Υλικά
6 μήλα5 κουταλιές της σούπας καρύδι χοντροκομμένο4 κουταλιές σταφίδα (σουλτανίνα)1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι1/2 κούπα κονιάκ 1 κουταλάλι του γλυκού κανέλα1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη2 κουταλιές της σούπας μέλι2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 1/2 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
3 κουταλιές αμύδγαλο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμαΜε ένα μικρό μαχαίρι ανόιγουμε τρύπα στα μήλα απο πάνω και σκάβουμε πρός τα μέσα,βγάζουμε τα κουκούτσια,κόβουμε το καπάκι απο τα μήλα και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας καλά,εκτός απο το κονιάκ,γεμίζουμε τα μήλα μας και βάζουμε ξανά τα καπάκια απο τα μήλα.Βάζουμε τα μήλα σε ένα ταψί προθέτοντας 2 φλυτζάνια νερό το κονιάκ και τη ζάχαρη,σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μήλαΠεριχύνουμε κάθε μήλο με μια κουταλιά απο το ζουμί του ταψιού και με το αμύδγαλο και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Γιάννης Τόμπας είναι μόλις 25 χρονών είναι ένας νέος ανερχόμενος chef.
Κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας σήμερα ζει μόνιμα στην Νέα Υόρκη.
Το μικρόβιο της μαγειρικής μας λέει ο ίδιος το κόλλησε από την γιαγιά του.
Στα 18 του άρχισε να ταξιδεύει με εμπορικά πλοία του ομίλου Ωνάση σε όλο τον κόσμο σαν δόκιμος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, κατά την διάρκεια των ταξιδιών του σε πολλές χώρες είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές κουζίνες, μέχρι τότε η μαγειρική για αυτόν ήταν το χόμπι του.
Σε ενα ταξίδι του στην κουζίνα του πλοίου μαθήτευσε δίπλα σε έναν απ’ τους chef's της οικογένειας Ωνάση Γιώργο Χελώνα. Μετά από αυτό το ταξίδι του εγκαταλείπει τα πλοία και αποφασίζει να κάνει το χόμπι του την μαγειρική επάγγελμα.
Παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής και υγιεινής των τροφίμων στην Αγγλία στο Colchester Institute.
Επίσης μαθήτευσε και απόκτησε πολλές γνώσεις δίπλα στην Πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας στην Αμερική Μαρία Λόη
Δάσκαλος του στη ζαχαροπλαστική είναι ο γνωστός Pastry Chef στο Μανχάταν Mauricio Santelice
Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef's Club Of Greece
Εργάστηκε σε γνωστό εστιατόριο και σαν ιδιωτικός chef στο Λονδίνο
Εργάστηκε σαν executive chef στο πρώτο Ελληνικό εστιατόριο στην Τζαμάικα της Καραϊβικής
Σήμερα ανήκει στην ομάδα της Πρέσβειρας της Ελληνικής Κουζίνας στην Αμερική Μαρίας Λόη
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr