Ότι πιο λαχταριστό έχετε δοκιμάσει από τον Γιάννη Λουκάκο - Μπιφτέκι ψαριού στη λαδόκολλα

Έχετε φτιάξει ποτέ μπιφτέκια ψαριού; 

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 660 γρ. ψάρι (τσιπούρα, σφυρίδα κτλ.) αλεσμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 100 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
  • 1 αυγό
  • 3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 1 γρ. κόλιανδρο ξερό, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΣΦΥΡΙΔΑ
  • ΤΖΙΝΤΖΕΡ (πιπερόριζα)
  • ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα «ιδρώνουμε» για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr