Καπνιστή πέστροφα με μαρινάτο φινόκιο - εύκολο, πρωτότυπο με υπογραφή Λευτέρη Λαζάρου!‏



Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα για το φινόκιο βάζοντας μέσα σε ένα σκεύος το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το νερό, αλάτι, ζάχαρη, τον άνηθο και το κρεμμύδι και ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.

Tοποθετείτε μέσα στη μαρινάδα το φινόκιο και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στρώνετε τα φιλέτα της πέστροφας σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε το φινόκιο, αφού πρώτα το έχετε στραγγίσει από τη μαρινάδα. Στολίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Υλικά

    καπνιστή πέστροφα: 800 γρ. (φιλέτα)
    φινόκιο: 300 γρ., κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
    κρεμμύδι φρέσκο: 2 κουταλάκια του γλυκού, πολύ ψιλοκομμένο
    άνηθος: 2 κουταλάκια του γλυκού, πολύ ψιλοκομμένος
    ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
    αλάτι: 1½ κουταλάκι του γλυκού
    νερό: 50ml
    χυμός λεμονιού: 40ml
    ελαιόλαδο: 200ml

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr